Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Cara Mudah Dapatkan URL Gambar



Assalamualaikum . Hari ni aimi nak ajarkan macam mana nak dapatkan url gambar tanpa perlu guna mana - mana website lain . Cepat & senang ! Jom kita mulakan :)

1. Dashboard > New Post
2. Nanti korang akan nampak di toolbar New Post korang dan click Insert Image


3. Bila dah pilih gambar yang korang nak , tekan HTML macam kat bawah ni

click untuk tumbesaran

 4. Nanti ada banyak code kan ? Cari code yang macam aimi highlightkan kat bawah ni .

click untuk tumbesaran

5. Haa , itu lahh url gambar yang korang upload tadi . Senang kan ? :)


0 Comment[s] |