Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Cute MP3 Mini




:Contoh:

1.Mula2 click SINI
2.Then click generator . Nanti akan keluar mcm ni . Tengok contoh di bawah


3. Then cuba tengok dekat bahagian category . Kan ada tulis General kan ? Okay Aimi nak korang tukar dengan Colors . Kemudian , pilih la color yang korang suka untuk bgcolor , loadingcolor , buttoncolor , slidecolor .

4. Selepas pilih code color , korang tukarkan balik bahagian Category tu kepada General semula . Lepas tu korg nampak tak autoplay tu dia letak 0 . Aimi nak korg tukar angka 0 tu kpd 1.

5. Then korang nampak tak code yg byk2 kat bawah tu . Okay yang tu korang kena gantikan dengan code lagu korg sendiri . Nak cari lagu just click dekat >SINI<

6.Bila dah click korg taip je lagu apa yg korang suka dekat bahagian search tu . Contohnya lagu pilihan Aimi Yonghwa - Because I Miss You . So Aimi taip Because I Miss You. Means korang just taip tajuk lagu sahaja . faham kan ?

7. Bila dah pilih lagu , nanti akan keluar macam ni .

click untuk tumbesaran

8. Untuk dapatkan code , korg click je dekat tajuk lagu . Mcm contoh kt atas tu. Nanti akan keluar mcm kat bwh ni
click untuk tumbesaran

9. Then korg copy code yg Aimi bold kn color merah tu dan paste dekat mp3 seperti step no. 2
10. Lepas dah paste tadi . Korg copy SEMUA code dekat bahagian HTML code dan paste dekat Edit HTML blog korang . 

Credit to : AtiQahJaidin

0 Comment[s] |