Tutorial : Daftar Churp - Churp




Assalamualaikum . Kalau korang nak tahu , sambil korang berblogging pun korang boleh dapat income tau . Nak tahu macam mana ? Korang mesti lah kene daftar churp churp ni dulu untuk dapatkan income . Nak tak ? Okay , let's start . 

1. Log in Facebook korang dulu . 
2. Click >SINI< untuk daftar 
3. Nanti korang akan jumpa macam ni :


4. Click "Start Here" .
5. Next , korang akan jumpa macam ni pulak : 


6. So , click "Sign In With Facebook" . 
7. Click "Allow"
8. Nanti korang akan jumpa macam bawah ni : 

9. Click dalam kotak merah tu .
10. If korang nak connect dengan Twitter Account pun boleh , kalau taknak takpe . Skip kan je . 
11. Step seterusnya :


12. Bahagian ni isi betul - betul maklumat tu . Jangan tick dalam kotak merah tu if korang ISLAM .
13. Letak nama korang kat kotak URL tu . Tick kotak - kotak tu dan click I Understand
14. Click Update
15. Faham setakat ni ? Okay , kita teruskan lagi . Nanti korang akan jumpa macam ni : 


16. Baca apa yang patut dan fahamkan . Then , click I've Read The Brief
17. Hooray ! Korang dah berjaya buat account churp - churp . 
18. Click >SINI< untuk aimi pulak . :) Thanks

Credit to : AmalinaLee

No comments

© Contest and Tutobies
Maira Gall