Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Daftar Nuffnang



Assalamualaikum . Selain heartbeat dan chur - churp , nuffnag jugak boleh bagi korang income sambil berblogging . Tak tahu lah sama ada mudah atau tidak untuk dapatkan income melalui nuffnang ni sebab aimi tak pernah guna . Hehehe :3
1. Click >SINI
2. Dah ? Thanks . Sekarang , click >SINI
3. Nanti korang akan nampak macam ni 
click untuk tumbesaran

4 . Click Sign Up As Blogger
5. Lengkapkan Form Registration . Tick semua kotak yang ada di bahagian bawah sekali . 
6. Masukkan huruf yang sepatutnya dan click Sign Me Up
7. Then , akan keluar macam kat bawah ni

click untuk tumbesaran

8. Log-In email korang dan check Inbox 
9 . Nanti ada Nuffnang hantar email suruh verify . Klik link yang macam kat bawah ni

click untuk tumbesaran

10. Dah click ? Okay , sekarang tengok no 7 . Ada aimi kotakkan Click Here kan ? Click situ .
11. Kalau susah sangat , masuk balik ke website Nuffnang tu :)
12. Log-In semula . Dan korang akan jumpa macam ni

click untuk tumbesaran

13. Click dalam kotak merah tu
14. Lengkapkan Blogger Bio dan click Submit
15. Nanti akan keluar warna hijau - hijau . Korang lengkapkan Blog Name , URL dan click Add New Blog
16. Then , akan keluar satu Survey dan lengkapkan survey tuh dengan jujur tau 
17. Click Submit
18. Done ! 

Credit to : Lyssa

0 Comment[s] |