Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Timbang Berat Blog



Assalamualaikum . Hari ni kita nak timbang berat blog ? Blog pun boleh ditimbang tau . Sebab apa perlu ? Kita kene tahu sama ada blog kita ambil masa yang lama tak untuk loading . Biasanya orang malas nak menunggu blog kita loading lama - lama . 

1. Klik >SINI< untuk timbang blog . 

click untuk tumbesaran

Kalau diikutkan , berat lagi blog ni . Kalau blog korang beratnya lebih 100kb . Haa , means korang kene kurangkan mana - mana widget yang kurang penting tuh . Macam CCTV or apa - apa je lah . Kurangkan animation jugak dalam blog . Itu yang melambatkan loading sebenarnya . Aimi pun nak 'diet'kan blog ni . Berat tuh ! 



0 Comment[s] |