Friday, 17 May 2013

Review 7 Blog Bertuah & Terpantas !



Assalamualaikum . Hari ni aimi nak review 7 blog yang nak direview oleh aimi . Aimi ada post di Aimi Rahim . Kalau yang lain nak direview jugak . Tunggu lahh bila - bila aimi post lagi eh ? Like lah page aimi kalau taknak terlepas . Sekarang , jom kita blogwalking blog mereka ! 

:70: http://cyanxkamo.blogspot.com
Aimi memang selalu berkunjung ke blog yana ni sebab dia rajin join segmen dan juga banyak post pasal matriks , UPU . Sesiapa yang lepasan SPM atau STPM boleh lah rujuk ke blog dia ye ?
Header dia Wahh besar gitu ! Simple but nice ^^
Warna tulisan dekat sidebar tu kalau boleh jangan lah warna pink jugak sebab macam tak nampak . Tukarkan kepada warna yang lebih jelas okay ?
Rate : 2.5/5

:36: http://cikukika.blogspot.com/
Jari Jemari Menari diberi nama . Wahh sedap gitu :)
Header cantik . Buat sendiri eh ?
Owner blog ni macam aimi , suka bergambar tapi payah nak publish . Hehe
Sidebar tersusun cantik .
Tak banyak dapat komen sebab dah okay blognya . Loading pun cepat . Tahniah !
Rate : 3.5/5

:45:http://syazwanieafandi.blogspot.com/
First thing , tengok header dia . Cantik lah brush dia . Rasa nak amek je . Hehe
Sidebar dia transparent tapi nasib dia pandai mainkan warna . Good !
Tajuk post dengan sidebar tuh boleh edit lagi kan ? Aimi rasa lagi menarik kalau letak border or apa - apa je . :)
Owner blog ni suka bunga agaknya sebab sidebar dia semua berkaitan dengan bunga . Macam Cik Lyeen Cupcakes kita .
Rate : 3.5/5

blogger-emoticon.blogspot.com http://www.mohdzuhri.com/
Adek zuhri pun nak direview ? Alamak ! Hahaha . Adek zuhri ni memang Aimi suka berkunjung blog dia tambah pulak dia sedang langsungkan satu contest ni . If korang nak join , silakan sebelum 25 Mei ni okay ?
Blog adek zuhri memang sesuai dengan trade mark dia . Blog biasa tapi cool . Cewahh !
Blog bertemakan warna biru . Memang lah kan . Dah lelaki . ^^ Better lahh warna biru lembut cenggitu .
Blog dia banyak widget tapi tetap ringan . Ada tips tak dek ? Boleh share ? :)
Adek zuhri ni pun ada sedikan tutorial untuk korang . Memandangkan dia guna template , maybe kebanyakannya untuk pengguna template sahaja .
Sidebar & header semua takde masalah dek . Tip top ! ^^
Rate : 4.5/5

:42: http://aynasyafiqah.blogspot.com/
Blog ni rasanya pernah kunjung . Sebab apa dah tak ingat . Mungkin sebab nak join segmen kot . Lagipun owner blog ni memang rajin join segmen blogger lain . Bagus lah support sesame blogger kan ?
Header dia smart lah ! Siap ada pantun lagi . Buat sendiri ke tempah ? Jeles lahh ! ><
Blog bertemakan warna hitam , putih , kelabu . Padanan warna yang awesome sangat .
Blog ringan macam guna blogskin . Suka suka :D
Sidebar okay takde masalah .
Blog ni pun ada sediakan tutorial yang boleh korang rujuk dan lirik pun ada lah ! Wahh , minat karok ke ? :P
Rate : 4/5

:43: http://budakpeliksstory.blogspot.com/
Blog yang ringan dan bertemakan pink peach eh ? Cantik ! ^^
Pengguna template designer dan tahu apa yang sesuai dengan blog dia .
Tulisan blog yang jelas .
Header blog ni pun lawa . Alamak ! Korang semua pandai buat header lahh . Jeles menggunung - gunung dah ni . Huhu
Senang untuk korang contact owner blog ni sebab semuanya dah ada di sidebar dia . Satu kemudahan yang dah dia bagi .
Semua widget penting ada disidebar dia . Wahh , tahniah !
Rate : 4/5

:60: http://miszh0neyz.blogspot.com/
Sweet lahh header blog owner ni . Terharu sekejap . Sobs sobs :P
Blog bertemakan warna purple . Mesti fav colour kan ? Same lahh ! Cuma saya tak buat tema blog je . Huhu
Banyak wishlist owner blog ni . Harap tercapai lah sis ye ?
Blog yang ringan .
Sidebar yang tersusun cantik walaupun banyak widget owner ni letak dalam blog dia . Tapi still cantik ^^
Rate : 3.5/5

1 comments:

Mohd Zuhri said...

4.5 huyoo tq .. ala blog biasa biasa
je kot .. thanks