Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Add Comment/ Pop Up Window (Blogskin)



Assalamualaikum . Ada sesetengah blogskin yang takde tempat untuk comment so korang boleh ikut tuto ni . Yang mana blogskin dah ada tempat untuk komen , tak perlu lahh ikut tuto ni sbb dah ada kan ? 

1. Dashboard > Template
2. Press F3 dan cari code </blogger>
3. Copy code kat bawah ni
<BlogItemCommentsEnabled><a class="comments" href="https://www.blogger.com/comment.g?blogID=BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true" onclick="window.open('https://www.blogger.com/comment.g?blogID=BLOG ID&postID=<$BlogItemNumber$>&isPopup=true', 'bloggerPopup', 'toolbar=0,scrollbars=1,location=0,statusbar=1,menubar=0,resizable=1,width=400,height=450');return false;"><$BlogItemCommentCount$> comment(s)</a></BlogItemCommentsEnabled>
4. Paste di atas code yang korang cari tadi
5. Preview dan save
6. Dan if korang nak buat comment Pop Up Window
7. Dashboard > Setting > Post & Comments
8. Scroll bawah sikit dan korang akan jumpa macam ni

click untuk tumbesaran
9. Pilih"Pop Up Window"
10. Save Setting . 

merah : gantikan dengan blog ID korang . Kalau tak tahu boleh rujuk >SINI<


0 Comment[s] |