Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Blog Archive (Blogskin)


Assalamualaikum . Kebanyakan blogskin takde blog archive kan ? Tahu tak apa fungsi blog archive ni . Dengan blog archive ni , bila orang kunjung ke blog korang , dorang akan baca entry menarik korang dan akan cari lagi entry menarik korang . Dengan apa dorang nak cari kalau tak melalui blog archive . Secara tak langsung , pageviews entry korang akan menaik . Untung bukan ? Sekarang , blogskin yang mana takde blog archive ni apa kata kita tambahkan . Jom ikut step dibawah . ^^

Contoh

1. Dashboard > Template
2. Copy code kat bawah ni
<div style="text-align:left;height:100px; overflow-x:hidden;overflow-y:scroll;"><bloggerpreviousitems><li><a  href="<$BlogItemPermalinkURL$>"><$BlogPreviousItemTitle$></li></a></BloggerPreviousItems></div>
3. Paste dekat sidebar blog korang
4. Preview & save

5 Comment[s] |