Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Cara Menggunakan F3 / Ctrl + F



Assalamualaikum . Walaupun ramai dah tahu cara nak guna F3 ni . Tapi aimi tetap nak share untuk newbie yang tak tahu . 

1. Step pertama . Cari code yang korang nak carikan tu . 
2. Dah jumpa ? Tekan Ctrl + f serentak . Takpun , tekan F3 habis cerita . Haha
3. Nanti akan keluar macam kat bawah ni. Korang nmpak kan box yang dekat atas tu ? Ha ! Okay sekarang korang paste code yang korang copy tadi dekat situ .


4. Then korang akan jumpa code yang korang cari tadi , dekat highlight yang berwarna orange tu. 



5. Finished ! Senang kan ? Btw kegunaan Ctrl+f atau F3 hanyalah untuk mencari codes sahaja.

0 Comment[s] |