Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Cara Nak Private Blog



Assalamualaikum . Mesti korang pelik and tertanya - tanya kan ?  "Kalau dah buat blog , kenapa pulak nak private ?" Bukan mcm tuh , kadang aimi pun private blog sama ada mood takde ataupun blog under construction . Private lah sekejap . Nak tahu caranya ? 

1. Dashboard > Settings > Basic
2. Nanti korang akan nampak mcm ni 

click untuk tumbesaran

3. Nampak tak Blog Readers yang aimi kotakkan tuh ? Click Edit

click untuk tumbesaran

4. Tick dalam kotak merah tuh kalau korang taknak sorang pun dapat tengok blog korang atau pun korang boleh pilih yang bawah tuh . Dan tuliskan siapa je yang boleh tengok blog korang
5. Bila dah siap semua . Save Changes ! Senang kan ? 


2 Comment[s] |