Sunday, 5 May 2013

Tutorial : Edit Background & Button Ask.fm




Assalamualaikum . Belakangan ni dah makin busy pulak . Huhu . Takpe , in shaa Allah aimi akan sediakan freebies and tutor sebanyak mungkin untuk hari ni . Sekarang aimi nak ajar macam mana nak edit BG dan button Ask.fm . Korang ada kan ? Kalau takde boleh lahh sign up :) 

| Example |


1. Sign in Ask.fm
2. Setting > Widget > Edit CSS


click untuk tumbesaran


Ask.fm background
3. Korang cari code ni
.askAnywhere-input {
4. Delete anak-anak code tu dan gantikan dengan code ni
display: block;
width: 100%;
max-width: 100%;
height: 55px;
max-height: 160px;
padding: 0px;
border: solid 1px #000;
font-size: 11px;
text-align: left;
overflow: auto;
background:url('URL BACKGROUND');

Ask Button
5. Cari code ni pula
.askAnywhere-button {

6. Tambah code ni di bawah code tadi
background: #fff;
width: 252px;

7. Done. Yang selebihnya korang edit sendiri okay?

Biru : warna border
Pink : URL background
Hijau : warna background
Oren : saiz

Credit : FaqihahHusni & NAJ

1 comments:

Anonymous said...

magnificent put up, very informative. I ponder why the opposite experts of this sector do
not realize this. You must continue your writing.
I am sure, you've a huge readers' base already!

my webpage bisnis kreatif