Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Letak ID Address Dalam Blog



Assalamualaikum . Sebenarnya , IP Address ni dah lama orang tak guna . Tapi mana tahu masih ada yang nak buat IP Address ni kan ? Contoh kat bawah . 


1. Dashboard > Template > Layout > Add a gadget > HTML/Javascript
2. Copy code kat bawah ni
<center><!--Beginning of IP Script--> Your <a href="http://www.whatsmyip.us" style="color:black;"><b>IP number</b></a> is : <script type="text/javascript" src="http://www.whatsmyip.us/showipsimple.php"> </script>
<!--End of IP Script--> AYAT KORANG </center>
3. Paste dalam ruangan HTML tadi
4. Preview & save

*Blogskin pun boleh buat benda ni
1. Dashboard > Template
2. Paste code tuh kat mana - mana bahagian yang korang nak okay ?

Biru : Boleh tukar dengan ayat korang sendiri.
Merah : Boleh tukar kepada IP ADDRESS or ape-ape yang korang suka 

0 Comment[s] |