Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Letak Smiley Dalam Cbox


Assalamualaikum . Dah lama tak buat tutorial rasanya . Asyik freebies je kan ? Memandang request pun takde . Jadi aimi buat lah tutorial yang simple je hari . Macam mana nak letak smiley dalam cbox . Supaya cbox korang meriah sikit dengan smiley-2 tu . Takde lah tulisan je kan ? Suka ? Jom ikut step di bawah . 

1. Sign In cbox korang dulu . 
2. Options > Smilies . Kalau macam tak nampak mana duduknya . Tengok kat bawah


3. Then korang akan nampak banyak smiley dekat situ . Kalau taknak smiley yang itu , korang boleh gantikan dengan smiley yang korang suka . 


4. First step , letak url smiey tuh dulu then letak lah simbol smiley cemaneh korang nak . Ada hidung ke tak de ke . Faham ? 
5. Kalau korang rasa box yang dia bagi tu tak cukup , korang boleh tambahkan . Click New Row
6. Save changes and done ! Senang kan ? 

*Smiley korang boleh dapatkannya di FREEBIES okay ?

Gambar credit to : AtiQahJaidin

0 Comment[s] |