Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : AudioPlay Music Player




Assalamualaikum . Tengah tengok Hoore Hoore ! ni , jom kita dendangkan blog kita dengan audio mini player . Contohnya macam ni . 
1. Click >SINI< dulu . Thanks . 
2. Click >SINI<
3. Nanti akan keluar macam kat bawah ni 


4. Okay , Click Browser
5. Lepas tu upload lagu yang korang nak . Pastikan lagu tu dah korang dah sedia download dalam pc or laptop okay ? 


6. Click start upload
7. Bila dah siap download nanti akan muncul saved : link mp3 macam kat bawah ni kan ? 


8. Okay , korang klik link tu . Nanti akan muncul macam ni


9. Korang copy link dalam kotak merah 
10. Lepas tuh , pergi >SINI< pulak . Scroll bawah sikit , korang akan jumpa macam nie 


11. Korang ikut je step kat atas tu . Ubahlah mana yang patut . Bila dah selesai , click Generate Code . Then copy code dalam kotak kecil sebelah kanan tu . 
12. Then , paste dalam HTML blog korang . Selamat mencuba ! 
Credit to : AtiQah

0 Comment[s] |