Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Billy Player




Assalamualaikum . Hari ni aimi nak tunjukkan macam mana nak guna Billy Player . Rupa Billy Player tu macam kat bawah ni . If nak buat , ikut step di bawah . Hwaiting ! ^^


1. Click >SINI<
2. Nanti akan keluar box untuk korang letak link mp3 kan ? Okay , untuk link lagu yang korang nak . Korang boleh cari kat >SINI< . Make sure tajuk lagu sahaja . If takde lagu yang korang nak tu , boleh register .
3. Dah jumpa lagu yang korang nak ? Copy code dalam kotak HTML Embed . Contoh kat bawah .

click untuk tumbesaran

4. Paste dekat notepad dulu tau ! 
5. Tengok code yang korang paste dalam notepad tadi . Highlight code yang bermula dari http://media.irondj.net/ hingga mp3 . Kalau tak faham boleh rujuk bawah . 

click untuk tumbesaran

6. Sekarang , copy code yang korang highlightkan tadi dan paste dalam kotak Billy Player tadi . Klik AutoPlay

click untuk tumbesaran

7. Scroll bawah sikit dan tekan Generate Code

click untuk tumbesaran

8. Nanti ada banyak code - code macam kat atas tu kan ? Copy semua code tu dan paste dekat mana - mana bahagian yang korang nak . 
9. Siap ! Boleh minta tolong click >SINI< ? 
Credit to : Ana

0 Comment[s] |