Tuesday, 23 April 2013

Tutorial : Cara Dapatkan IronDJ URL





Assalamualaikum . Dulu IronDJ , bila korang klik tajuk lagu yang korang nak . Terus dia bagi direct link kan ? Sekarang tak dah . Meh aimi ajarkan macam mana nak ambil url lagu versi baru . 

1.  Click >SINI<
2. Nanti akan keluar macam ni 

click untuk tumbesaran

3. Isi tajuk lagu yang korang nak dalam kotak merah tu . Dan search .
4. Then , click tajuk lagu yang korang nak tu . Contoh macam lagu pilihan aimi BigBang - Bad Boy

click untuk tumbesaran

5. Lepas korang klik tajuk lagu tu , nanti akan keluar macam ni kan ?

click untuk tumbesaran

6. Scroll bawah sikit , korang akan jumpa HTML Embed macam kat bawah ni . Copy semua code dalam kotak merah tu 

click untuk tumbesaran

7. Paste code yang copy tadi dalam notepad tu . Dan cari code bermula dari http://media.irondj.net/ hingga mp3 . Contoh macam ni 

click untuk tumbesaran

8. Done ! 

0 comments: