Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Cara Download Tulisan Comel Dalam Photoshop



Assalamualaikum . Aimi nak share macam mana nak download font cecomel masuk dalam adobe photoshop kita . Jum mulakan ! 

1. Click >SINI<
2. Thanks , now click >SINI< untuk pilih font .
3. Dah pilih ? Now "Download" .

click untuk tumbesaran

4. Nanti dia akan save dalam bentuk zip.file 
5. Now , click zip.file tuh dan extract kan . Tak faham ? 

click untuk tumbesaran

6. Pilih file mana korang nak letak file tu lepas di-extract kan . Aimi syorkan pilih dekstop je sebab senang nampak . Then , click okay . Tak faham ? 

click untuk tumbesaran

7. Okay , now tekan Start > Control Panel > Font atau Start > Control Panel > Personalization > Font
8. Open file font tu dan copy file font yang korang download yang kat desktop tu
9. Paste dalam file Fonts tu 
10. Now korang dah boleh guna ! Hooray ! 


0 Comment[s] |