Tutorial : Request Form




Assalamualaikum . Semalam aimi tak buat freebies or tutor pun kan ? Huhu . Sekarang aimi nak share macam mana nak buat request form . Nampak tak dekat navigate blog aimi ada "Request" kan ? Korang boleh request apa-2 . In shaa Allah aimi akan buat :)


1. Click >SINI< dulu . 
2. Then , click >SINI< pulak .
3. Nanti jumpa macam ni 


4. Isi yang mana perlu dan patut . Dan letakkan email korang dalam kotak no 3 tuh . Tak kisah Gmail atau Yahoo .
5. Bila dah siap semua , click Create Formular
6. Then , copy code yang dia bagi tu 


7. Done ? Okay , paste dekat edit HTML blog korang .
8. Preview & save .

Credit to : AtiQah

No comments

© Contest and Tutobies
Maira Gall