Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Daftar Heartbeat



Assalamualaikum . Selain churp - churp , says.com , nuffnang . Heartbeat jugak salah satu cara untuk korang dapatkan income dengan berblogging . Boleh daftar churp - churp di >SINI< . Sekarang aimi nak ajar macam mana nak register untuk heartbeat . Jom ! 

1.Click >SINI
2. Dah ? Thanks (: Click >SINI< pulak . 
3. Nanti korang akan jumpa macam ni 

click untuk tumbesaran

4. Click icon heartbeat.my yang dalam kotak hitam tu
5. Nanti akan keluar macam ni 

click untuk tumbesaran

6. Click "Create Account"
7. Part ni korang kene isi betul - betul . Sebab ni untuk earning korang jugak . Kalau korang tak jujur , nanti timbul masalah bila nak cashout . Contoh macam kat bawah

click untuk tumbesaran

8. Dah siap ? Click "Submit" dan jangan lupa tick "I Agree To Heartbeat's" dulu
9. Nanti akan appear macam kat bawah ni pulak 

click untuk tumbesaran

10 . Okay , sekarang ikut step kat bawah ni pulak . Korang pergilah ke main page semula
11. Nanti korang akan nampak macam kat bawah ni

click untuk tumbesaran

12. Click "Join HB Affliate"
13. Scroll ke bawah sikit dan korang akan nampak macam ni 

click untuk tumbesaran

14. Click yang dalam kotak hitam tu
15. Nanti korang akan jumpa macam ni pulak 

click untuk tumbesaran

16 . Korang isi semula semua maklumat kat ruangan tu
17. Jangan lupa tick dalam kotak kecik tu dan check semua pastikan lengkap dan betul . 
18. Then , click "Submit"
19. Then korang akan jumpa macam ni 

click untuk tumbesaran

20. Click "Get A Code" . Kat situ nanti ada macam - macam jenis code dan korang pilih lah mana korang nak .
21. Copy & Paste code yang korang pilih tadi kat mana mana bahagian blog yang korang nak .
22. Dan lagi satu , kalau korang nak check earning korang . Just log in dan click "My HB Affliate
23. Done ! 

Gambar credit to : Amalina

0 Comment[s] |