Tutorial : Edit HTML Versi Baru (Designer)





Assalamualaikum . Bagi pengguna Template Designer mesti dah tahu kan. Memang design HTML dah berwajah baru. Agak memeningkan sikit. Warna-warni gitu. Kawan aimi pun ada mengadu yang dia tak reti nak main dengan coding baru ni . Tapi cara dia sama je. Cuma ada beberapa coding yang tersembunyi. Sini, aimi tunjukkan cara nak daptkan code yang asal .



1. Firstly, korang click dekat dropdown berwarna hitam macam contoh dkt atas ni.
2. Bila dah click nanti akan jadi macam ni kan?


3. Okay, tulisan warna biru tu coding template HTML. 
4. So, bila korg dah click KESEMUA dropdown a.k.a encik tiga segi tu, nt akan keluar 
coding yang lain. Then dah boleh edit macam biasa. 


Credit to : AtiQahJaidin

1 comment

wawa najwa said...

yeyyyyy dah tahuuu yeyyy ! alhamdulillah, jumpa dekat blog ni, thank you

© Contest and Tutobies
Maira Gall