Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Background Follower Widget


Assalamualaikum . Hari ni aimi nak buat satu tutorial yang berlainan sikit . Hoho . Ayat je gempak . Actually , just nak hiatus korang punya follower widget . Orang nak follow pun jadi seronok pulak sebab follower widget korang cantik . Ada kaitan ke ? Tak kesah lah kan . Sekarang , meyh aimi ajarkan .

1. Dashboard > Layout > Edit HTML > Tick Expand Widget Templates
2. Press F3 dan cari code ]]>< /b:skin>
3. Copy code kat bawah ni
#Followers1 .widget-content{
height:auto;
width:auto;
background-image:url(URLBACKGROUND);repeat; repeat; padding: 5px; 
border: 2px dashed #F0CDFC ; 
border-radius: 8px;
}
4. Paste di atas code yang korang cari tadi
5. If korang taknak guna background , korang boleh buat border
6. Copy code bawah ni

#Followers1 .widget-content{
height:auto;
width:auto;
padding: 5px; 
border: 2px dashed #F0CDFC;
border-radius: 8px;
}
7. Macam biasa , ikut syarat yang ke-4 tu
8. Preview & save


ungu - saiz border .
hijau - korang boleh tukar ikut yang korang suka ( dashed / dotted atau solid ) .
biru - kod warna border . Boleh cari kat >SINI<

Credit to : AtinTory



0 Comment[s] |