Official Tutobies Blog by Aimi Rahim

ENTRY ABOUT LINKS TUTO F'BOOK TWITTER BLOG +1 NEWER OLDER +FOLLOW

Tutorial : Sign Up Cbox


Assalamualaikum . Tutorial kali ni simple je . Aimi tahu kebanyakannya dah ada cbox masing - masing . Tapi aimi nak share untuk newbie kalau ada . Ikut step di bawah . 

1. Click >SINI<
2. Click Sign Up
3. After sign up . Nanti akan keluar macam ni . Lihat contoh di bawah :-


click untuk tumbesaran


4. Click Look & Feel
Layout Options
Ubah width and height mengikut kesesuaian sidebar blog korang .


Style Present
Pilih mana-mana style cbox yang korang suka . Then click confirm .


Colour & Font
Bole ubah colour dan juga jenis font . Then click Apply


Edit css
Yang ni if korang pandai bermain dgn code . Boleh la edit . Tapi kalau tak mahir sangat . Abaikan je


click untuk tumbesaran


5. Click Options
Posting Options
Dalam ni korang boleh adjust berapa patah perkataan yg dibenarkan utk menaip


Date Options
Boleh adjust tarikh mengikut tempat yang korang berada sekarang.


Smilies
Dekat sini korang bole letak smiley yg cute-2 . Contohya mcm NI


Filtering
Yg ni tieqa xtau apa function dia . So korg pndai2 la adjust . Klau xnk pon takpe.


6. Users & Access and Message tu korg bole adjust jugak .
7. Bila dah siap edit semua . Korg kena ambil codenya . Tau tak mcm mana nk ambil code? Ok klau xtau ikut step di bawah ni

click untuk tumbesaran


click untuk tumbesaran


8. Done.
Credit to : AtiQahJaidin

0 Comment[s] |